Rijkswaterstaat

rijkswaterstaat

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

Datum: March 7, 2013

Categoriën: HU project

Op Hogeschool Utrecht heeft Rijkswaterstaat meerdere projectteams gevraagd om een concept te bedenken om de communicatiemedewerkers en woordvoerders van Rijkswaterstaat meer gebruik te laten maken van Social Media. Dit om sneller actuele informatie te verstrekken, maar ook om een relatie op te bouwen met de weggebruiker. Dit heb ik samen met 3 andere mede studenten uitgewerkt, waarbij ieders een andere rol op zich heeft genomen. Ik was hierbij verantwoordelijk voor de visuals en prototype.

Het concept dat wij bedacht hebben draagt de naam: ‘de bruggenbouwers van Rijkswaterstaat’. Een verwijzing naar de letterlijke werkzaamheden die zij verrichten, maar tegelijkertijd een verwijzing naar de mogelijkheden die het gebruik van Social Media biedt. Bruggen bouwen komt van het spreekwoord ‘een brug slaan’, wat letterlijk ‘twee partijen verbinden’ betekend.

Hieronder vindt u de documentatie zoals wij deze opgeleverd hebben aan Rijkswaterstaat. Dit werk werd door het webcareteam en het online-team  van Rijkswaterstaat als beste concept, van de vier ingezonden concepten, beoordeeld.

Bekijk hier het verslag